Tlačové správy a stanoviská 19.10.2018

Vyhlásenie zamestnávateľov k návrhu na zavedenie rekreačných poukážok

Zamestnávateľské organizácie, podnikatelia a obchodné komory žiadajú vypustiť z návrhu novely zákona o podpore cestovného ruchu povinnosť zamestnávateľa poskytovať príspevok na domácu rekreáciu a ponechať ho ako dobrovoľný.

Zároveň vyzývajú politické strany, aby upustili od zneužívania pracovnej či sociálnej legislatívy na politické ciele.

Vyhlásenie včera podpísali zástupcovia Republikovej únie zamestnávateľov, Asociácie strojárskeho a elektrotechnického priemyslu, IT Asociácie Slovenska, Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory, Združenia podnikateľov Slovenska, Americkej obchodnej komory v SR, Francúzsko-slovenskej obchodnej komory a Slovensko-nemeckej obchodnej a priemyselnej komory.